Få overskud i hverdagen

Videoer fra ‘Få overskud i hverdagen’

O Sense® bogen ‘Få overskud i hverdagen’ er en opslagsbog, du kan benytte i din hverdag.

Herinde finder du de små videoer, der beskriver emnet i hvert kapitel.

Du kan enten bruge QR koden i bogen og komme ind her på siden og blive inspireret af at se videoerne. Eller du kan gå den anden vej og lade dig inspirere af videoerne herinde til at finde lige det kapitel, der allerbedst kan hjælpe dig med at få fat i dit overskud.

Jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse.

Caroline

Hovedafsnit – Dig og dig

At programmere sin indre AI

Vi har alle sammen en indre stemme, som går og taler til os hver eneste dag. Mange refererer til den som den negative selvsnak. Måske er den det for dig, og du mærker tydeligt, hvordan den suger overskuddet ud af dig. Men du kan ret enkelt gøre den til din bedste ven.

Sluk alarmsystemet

Når først du har installeret et indre alarmsystem, kan det være ufattelig svært at slukke det igen. Du kender det i forhold til beskeder på de sociale medier. Og hvad kan du så gøre?

Aktiverer du dit indre rullegardin

Når du registrerer et umiddelbart nej til andres forslag, så aktiverer du fjernbetjeningen til dit indre rullegardin. Så er det faktisk slut med at høre efter. Og det er sjældent den bedste vej til at skabe et frugtbart samarbejde.

Du kan påvirke din dag

Lyder det lidt for godt til at være sandt? Og sidder du nu med armene over kors og korser dig? Så skynd dig at se med her, hvor jeg fortæller, hvordan du rent faktisk kan påvirke ikke bare din egen dag, men også alle andres.

Nyd dine livsknuder

Når livet har bundet knuder på min livstråd, kan jeg let blive vred og frustreret. De forbandede knuder ødelægger mine planer og burde ikke være her. Hvorfor går der altid noget galt? Det opleves dybt urimeligt …. indtil jeg pludselig kunne se, hvor gavnlige de der knuder var.

Her er dine tanker nytteløse

Når livet har bundet knuder på min livstråd, kan jeg let blive vred og frustreret. De forbandede knuder ødelægger mine planer og burde ikke være her. Hvorfor går der altid noget galt? Det opleves dybt urimeligt …. indtil jeg pludselig kunne se, hvor gavnlige de der knuder var.

Chok på gennemrejse

Lad det ulykkelige, der har ramt dig, rejse gennem dig. Gør dig gennemtrængelig, så det ikke fæstner sig, og du skal slæbe rundt med det i bagagen resten af dit liv.

Din virkelighedspynt

Hvilke ting vælger du at pynte din virkelighed med? Og er du bevidst om, hvilke følelser denne pynt vækker i dig? Samt om den motiverer dig – eller skræmmer dig fra at gøre det, du har lyst til.

At udvikle målet

Hvor vil du lægge dit fokus? Et sted du har fået øje på i din fantasi? Eller lige her og nu, hvor du hele tiden kan fornemme og justere? Og hvad mon gør dit mål mest langtidsholdbart?

Laver du forventningsfælder for dig selv

Hvordan kan dine specifikke forventninger blive til en fælde, du omhyggeligt selv sætter op – for derefter selv at falde i den og være fanget?

Fjern offerhatten ved at gøre noget ekstremt

Lyder det lidt underligt, at det kan hjælpe dig med at tage dig sammen? Måske, men så se denne video. Måske kan dine ekstreme tanker også få dig til at smile og derved booste dit overskud nok til, at du kan agere?

Der kommer altid mere møg

Går du og er irriteret over alt det møg, der kommer ned i hovedet på dig alle vegne fra? Ting, der ikke vil lykkes. Fornemmelsen af at universet modarbejder dig. Og går du og leder efter et værktøj, der kan hjælpe dig? Så er mit postulat, at du ikke vil lykkes, for det er helt andre ting, der skal til.

Hovedafsnit – Dig og din nære omverden

At flytte rundt på andre

I årevis har jeg forsøgt at flytte rundt på andre og forandre deres meninger, selvom det aldrig nogensinde er lykkedes for mig. Jeg har under disse forsøg dog haft stor succes med at punktere mit eget overskud gang på gang på gang. Nu har jeg endelig lært at gøre noget helt tredje.

At skubbe situationen

Ofte tænker vi på det at miste overskud, som en begrænsende ting. Det behøver det dog ikke at være. For når du mister overskuddet, kan det give dig lige præcis det skub, du og situationen har brug for. Derfor er det så vigtigt altid at respektere dig selv og dine ressourcer i nuet.

Min perfekte sabotage

Jeg sad søndag morgen og gloede olmt ned i tallerkenen med frisklavet brunch. Overfor stod min mands tallerken og ventede på ham. Jeg var rødglødende af raseri og overvejede for første gang i vores lange ægteskab at forlade stuen med min brunch, så jeg kunne undgå at være i rum med sådan en idiot.

Hvad definerer dig

Hvordan kan du definere dig som det, der skete med dig? Det spørgsmål fik mig til at opdage, at et voldeligt overfald længe havde fået mig til at definere mig selv som et nederlag.

Fra irritation til inspiration

Kender du det, når andres ideer og tanker gør dig hamrende irriteret? Har du også mærket den der ubehagelige smag i munden, når du godt ved, at du har overreageret? Så giver jeg dig her de ting, som jeg selv gør – og som får min irritation vendt til inspiration.

Hånden på hjertet og plads til dig

Kan du skabe plads til de ting, som du værdsætter? Er du god til at stå fast? Kan du stille dig op på dine egne værdier og blive stående? Jeg har været ret ussel til den slags lige indtil …

Stregen er lige her – de andre er ikke dig

Læs hvor store konsekvenser det kan have for alle, når du for et øjeblik glemmer, at de andre ikke er dig. Selvom dette faktum er indlysende, glider det ofte i baggrunden, når hverdagens opgaver skal løses. Jeg fortæller her, hvordan det sker for mig.

Længslen efter lykke

Går du rundt med en forventning om, at det er andre mennesker, der skal gøre dig lykkelig? Så kan jeg næsten love dig, at du kun vil komme længere og længere væk fra lykken, samtidig med at længslen efter den vokser sig større dag for dag.

At blive ramt i solar plexus

Man skulle tro, at solar plexus sad samme sted hos alle mennesker. Måske gør det, men det er meget forskelligt, hvilke situationer der rammer os lige der, hvor det gør mest ondt. Og igen forskelligt, hvor meget eller lidt der kan tage pusten fra os og få os til at knække sammen. Er du mon opmærksom på denne forskellighed?

Be så om den hjælp

Det er fantastisk at kunne klare sig selv, men der er en stor bagside ved at have denne evne. Jeg slider ofte mere på mig selv end nødvendigt er, fordi jeg overhovedet ikke kommer i tanke om at bede om hjælp. Og det er da tåbeligt.

Håndtering af aggressiv adfærd

Hvorfor sidder der en mand, der kalder sig selv professionel, og råber højt ad mig, mens han slår sin hånd gentagne gange ned i bordet? Og hvorfor reagerer han ikke, når andre kommenterer, at nu er det nok? Jeg er tidligere blevet lammet af denne adfærd, men har nu lært at håndtere den, fordi jeg kunne se den ud fra overskuddet.

Hovedafsnit – Dig og din væren i verden

Tal ikke sådan til andre og dig selv

Nogle gange er folk sådan nogle idioter, der fortjener, at du giver dem en ordentlig opsang. Og du ved godt, at de bliver ramt. Det er ligesom meningen. Så de kan lære det………. Men hvad gør det ved dig?

Styr på størrelsen eller lader du dig styre

Går du og tror, at dit overskud er en lille lidt ligegyldig ting i din hverdag? Ja, så er der ikke styr på størrelsen. For når det føles, som om dit overskud forsvinder, så står det faktisk bag din ryg og styrer dig.

Det kan man ikke

Har du prøvet at stå overfor andre kompetente mennesker, der pænt og høfligt lytter til alle dine tanker, planer og ønsker, for derefter temmelig højlydt at erklære; ”Det der kan ikke lade sig gøre.”? Så er det væsentligt at huske dig selv på, hvem det er, der taler.

Hvad læner du mod, når du tvivler

Læner du dig mod det, som kloge mennesker fortæller dig, er det bedste og klogeste? Eller læner du dig mod det, som du kan mærke inde i dig? Her er, hvad min viden og mine erfaringer har vist mig.

Fremkald din succes og skab overskud

Når alting er for meget. Når julen (eller andre højtider) presser sig på, influenza og forkølelse raser på fulde blus, og dit overskud naturligt nok forsvinder, kan du koncentrere dig om at fremkalde dine tidligere succeser. Det er måske den allerletteste måde, du kan skabe overskud på.

Tilgiv dit ego og ikke andre

Har andre har trådt dig over tæerne? Har de såret dig i en sådan grad, at du næsten ikke vil kunne tilgive det? Så skal du faktisk også glemme alt om at tilgive disse andre, for i den slags situationer er det i stedet dit ego, du bør tilgive. Lyder det lidt bagvendt? Så læs endelig videre.

Du kan vippe din tidslinje og får mere overskud

Hvad nu hvis din fortid ikke er noget du forlader? Og din fremtid ikke er noget, du går ind i? Hvis du vipper din tidslinje, så den ikke er vandret men i stedet lodret, bærer du begge dele med dig hele tiden. Det har klare fordele for dig og dit overskud.

Spil skak med livet i stedet for at misbruge dig selv

Hvad gør du, når tingene ikke lykkes? Når du synes, de skal lykkes? Sætter du lettere panisk himmel og jord i bevægelse i et forsøg på at virkeliggøre dine forventninger til dig selv, andre og situationen? Så er det muligt, at du misbruger dig selv i stedet for at spille skak med livet.

Du kan ikke straffe til mere indsigt

Når andre mangler overskud og umotiveret begynder at opføre sig ’helt urimeligt’ overfor dig eller andre, så er det en rigtig dårlig ide at forsøge at straffe dem til at forstå. Du risikerer nemlig at komme til at flytte dem endnu længere væk fra det, du ønsker, de skal forstå. Nemlig hvordan de behandler andre, når de agerer sådan.

Højtaler ikke skjulested

Jeg får ind i mellem fornemmelsen af, at jeg kan gemme mig inde bag min krop. Jeg anerkender trangen til at være lidt i ly, men det er en helt bagvendt antagelse, at du kan skjule dig inde bag din krop. Kroppen vil nemlig altid forstærke det, der sker inde i den. Og det kan ødelægge tilliden mellem dig og andre, hvis du prøver.

Sådan punkterer du sælgeren

Altså din indre sælger, der prøver at sikre dig, at flest mulige af dine ideer, ønsker og forventninger bliver til virkelighed. Du gør det garanteret mange gange om dagen i forvejen uden at registrere det. Hør her, hvorfor det er en god ide, samt hvad du skal være opmærksom på.

At leve eller overleve

Det er skønt at læne sig tilbage til indholdet af en kendt følelseskanal. Det kan næsten være som en blød varm dyne, du svøber om dig. Det er bedøvende. Og lige præcis derfor kan det være en god ide at skifte kanal.

Beskrivelsen af de syv overskudstilstande

De syv overskudstilstande

Dette er en kort gennemgang af de syv overskudstilstande.