O Sense® video blog

camera-1845280_1920

Denne video blog er lavet for at bringe fortællinger fra O Sense® direkte ud til dig. Der kommer en ny video hver uge. Du kan abonnere på videoerne, så du får dem direkte i indbakken hver uge sammen med en artikel om ugens emne – klik her. Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse og håber, videoerne kan inspirere dig.

Video 23

Når et af dine ønsker går i opfyldelse… når noget lykkes… når andre roser dig… hvor lang tid er du så glad? Hvor lang tid kan du mærke overskuddet og glæden fylde din krop? En time? En dag? Og ved du, hvorfor du så hurtigt holder op med at registrere det? LÆS ugens artikel her

Video 20

Vidste du, at du kan bruge dit overskud i stedet for et sikkerhedsnet? Eller rettere så kan masser af overskud sørge for, at du ikke har behov for et sikkerhedsnet. Hvis du altså tør at træde nye veje kun hjulpet på vej af dit eget overskud.

Video 21

Man skulle tro, at solar plexus reagerede ens hos alle mennesker. Men det er meget forskelligt, hvad der rammer os lige der. Forskelligt, hvad der kan tage pusten fra os og få os til at knække sammen. Er du opmærksom på denne forskellighed? LÆS ugens artikel her

Video 22

Vil du gerne kunne se dig selv? Så er det ikke nok at kigge ind i spejlet. Næh, så skal du have overskud til at lytte. For det er gennem andre folks udsagn og oplevelser af dig, at du får en chance for at se et glimt af dig selv. LÆS ugens artikel her

Video 17

Og den afslører det for resten af verden … en af de andre siger noget idiotisk. Du kigger over på hende overfor dig. Du ved, at hun tænker det samme. Men ved du, at alle andre kan se, at dit overskud lige forsvandt et øjeblik?

Video 18

Vil du gerne hjælpe andre? Så skal du måske til at lytte på en anden måde. For er du klar over, at når andre reagerer på en måde – som for dig er fuldstændig urimelig – så kan det være et fortvivlet råb om hjælp?

LÆS ugens artikel her

Video 19

Vil du gerne føle dig sikker i din sag? Så sørg for at have masser af overskud. For overskuddet hjælper dig med at registrere, hvordan du har det. Og husk så at lytte til dine egne registreringer. Du kan nemlig ikke altid bruge andre folks fornemmelser. De passer ikke automatisk til dig, fordi de passer til dem. LÆS ugens artikel her

Video 14

Lyde har en evne til at trænge ind og effektivt underminere vores overskud og vores evne til at koncentrere os. Nogle gange levner lydene os ikke plads til at være. Og det er vigtigt at tage alvorligt – også selvom du selv kan lukke lyden ude.

Video 15

Du er spærret inde i dig selv med alle dine tanker og bekymringer. Hvordan skaber du glæde i stedet for bebrejdelse og bekymring? Hvordan gør du din selvsnak til verdens bedste supporter, der altid støtter og bakker op? Og er du klar over, hvor langt det kan føre dig?

LÆS ugens artikel her

Video 16

Kan du se viseren på dit indre barometer? Se, hvor peger den hen? Og vil du gerne have et værktøj til at styre dens retning? Så den oftere peger på overskud og godt humør? Forestil dig lige, hvilken forskel det ville kunne gøre for dig.

LÆS ugens artikel her

Video 11

Når jeg læner mig til bage i stolen og tier. Er det så, fordi jeg er enig? Eller tænker jeg, hold nu kæft en idiot? Det er bitte små fysiske signaler, der røber, hvad der sker i vores tanker. Kan du se forskel på dem? Og hvad kan du ellers gøre?

Video 12

Er du en af dem, der kun føjer folk, du kender i virkeligheden, til dit netværk? Eller er du en, der nyder at stikke hovedet ind i andres virkelighed og blive klogere. Lytte til alle de meninger, der findes. Spejle dig op imod folks oplevelser af dig og lære om dig selv og andre.

Video 13

Nogen har fjernet proppen, så dit overskud render ud i hastigt tempo. Kender du den fornemmelse? Så vil du sikkert gerne vide, at du render rundt med proppen i din lomme. Og at det bare er at række ud efter den og sætte den i. Så bliver overskuddet der, hvor det gør mest gavn – nemlig i dig.

Video 8

Vidste du, at du hver eneste dag går rundt og praktiserer noget, som de fleste regeringer over hele verden gerne ville kunne gøre dig efter? Du har nemlig lært at spamme næsten alle de signaler, som din krop konstant sender til dig.

Video 9

Hvis du ikke er så vild med online møder som fysiske møder, er det fordi, der er en helt naturlig årsag. Din krop og dermed dit overskud har det, som om de bliver påtvunget en snærende spændetrøje.

Video 10

Du kan måle dit overskud via din generøsitet. Er der langt mellem likes og komplimenter, er det fordi dit overskud er lavt. Hvad ville der ske, hvis du ikke lod overskuddet bestemme? Ja, så kunne du vælge at skabe overskud til dig selv og alle andre.

Video 5

Det perspektiv, du har på alting, er fastsat af dit overskud. Men heldigvis kan du selv lære at ændre på dit overskud og dermed se verden fra et helt nyt perspektiv. Hør hvad det kan medføre i den virkelige verden.

Video 6

Har du oplevet, at få en på kassen rent verbalt? At andre har skåret rammerne så skarpt til, at der ikke er plads til dig? Så kan du her se et eksempel på, hvordan sådan nogle kasser kan virke.

Video 7

Vidste du, at din indre bartender smuglytter til alle dine tanker? Ja, han tolker faktisk dit overskud og de tanker, det skaber. Og så mixer han en tilsvarende kemisk cocktail og sender den ud til alle dine 50 millioner celler. Derfor er det en god ide at være opmærksom på, hvilke cocktails du bestiller.

Video 2

Bliver du også ramt af træningstræthed? Tænker du … åhhh nej, ikke mere, jeg skal træne og gøre. Så forstår jeg dig fuldt ud. Jeg kan også blive ramt af træningstræthed i forhold til mit overskud. Men det er ligesom, hvis du satte dig i din bil uden at dreje tændingen. Du kommer ingen vegne.

Video 3

Hvordan i alverden kan de klare alt det? Tænker du nogle gange sådan om andre? Så får du her et fif. Der findes et uudtømmeligt hav af tanker. Og din opmærksomhed fungerer som et spotlight. Det, du lyser på, fylder hele din horisont. Det, du ikke lyser på, forsvinder i mørket.

Video 4

Forestil dig, at dit overskud er væk. Og du derfor er lukket inde i en lille mørk konservesdåse, hvor du næsten ikke kan få vejret. Så kan du faktisk bruge dit overskud som dåseåbner. Men husk at have den med dig i lommen, så du kan få den frem i en fart.

Video 50

Nogle gange bliver dit overskud punkteret. Andre gange får du masser af det. Det er fordi, dit overskud er afhængig af den kontekst, du befinder dig i. Så det kan betale sig for dig at lægge mærke til hvilken kontekst, der gør hvad for lige netop DIG.

Video 51

Behovet for at forskanse sig bag en mur, når der ikke er så meget overskud, er naturligt og sundt. Men samtidig kan forskansningen forhindre dig i at registrere, hvordan du har det med dig selv – og med andre. Og nogle gange er det på ingen måde sundt. Jeg brød sammen af det.

Video 1

Alle elsker en vinder. Men hvordan få du jackpot med din kommunikation? Og kan du bruge dit overskud til det? Ja, i høj grad. For at få succes, skal du være troværdig. For at være troværdig, skal du kunne mærke, hvad der er vigtigt for dig. Det hjælper overskuddet dig med.

Video 47

PAS PÅ. Mister du overskuddet under et møde, kan du helt fysisk opleve, at dit fundament forsvinder. Du er på dybt vand og er ved at drukne. Så tager dit overlevelses-instinkt over. Og det kan gøre, at det gode samarbejdet aldrig kommer op til overfladen igen.

Video 48

Har du prøvet at beslutte dig for noget – og opdage, at det var en fejl? Selvom ting lyder gode, behøver de ikke være gode for lige netop dig. Hvordan kan du opdage, om noget er rigtigt for dig? Og hvordan kan din krop hjælpe dig?

Video 49

Er det naturligt for dig at smøre dine maskiner? Men det er ikke kun dine maskiner, der skal vedligeholdes og smøres for at fungere optimalt. Det skal dit overskud også. Ellers risikerer du grus i maskineriet, når du samarbejder – både når det er med dig selv, og når det er med andre.

Video 44

Dine tanker har betydning for, hvordan dine celler arbejder. Dine tanker er afgørende for, hvor gode dine celler er til at kommunikere med hinanden. Så hvis du arbejder med dine tanker, styrker du dine celler og din sundhed.

Video 45

Når du registrerer et umiddelbart nej til andres forslag, så aktiverer du fjernbetjeningen til dit indre rullegardin. Så er det faktisk slut med at høre efter. Og det er sjældent den bedste vej til at skabe et frugtbart samarbejde.

Video 46

Hvad gør du, hvis der er hul i benzintanken på din bil? Ja, du kører den til mekanikeren og får ordnet den. Og hvad gør du, hvis dit overskud er punkteret? Knokler for at fylde mere og mere overskud på dig selv? Selvom du kan mærke, at det render ligeså hurtigt ud igen.

Video 41

Er du ikke tynd nok? Ikke god nok? Ikke hurtig nok? Bare ikke nok? Hver gang, du tænker sådan, slår du bunden ud af dit overskud. Hver gang skubber du stoltheden og glæden ved at være dig lige lidt længere væk, så du ikke kan nå nogle af dem.

Video 42

Er det mon dværge, der slår knuder på din hjerne, når du har hovedpine? Eller er det dit overskud, der har bestilt en kemisk cocktail for at fortælle dig noget? Og kan man lære sig selv at bestille en anden kemisk cocktail, som formindsker hovedpinen?

Video 43

Nej, du kan ikke mærke eller registrere noget, der ikke passer præcis til dig. Lær at lytte til dig selv og find ud af, hvordan du bedst reagerer på det, du mærker, så du ikke punkterer dit overskud.

Video 38

Hvad hvis du ikke vidste, hvordan du skulle købe ind? Og skulle nøjes med de kedelige rester i køleskabet? Så ville du være flad, uden energi og ikke særlig brugbar for nogen. Det er præcis det samme med dit overskud.

Video 39

Din hjerne gemmer hver dag på alle mulige ting, som du ikke kan forstå eller som har irriteret dig. Præcis som på din telefon aflader det dit batteri. Det bruger dit overskud, så du bliver hurtigere træt og irriteret.

Video 40

Du ville ikke spise det, du hader. Så hvorfor bliver du så ved med at tænke på det, der irriterer dig, som du ikke kan gøre noget ved? Hvorfor går du rundt og bekymrer dig om fremtiden, når du ikke kan spå?

Video 35

Kan du mærke, når dit bæger er fyldt? Så kan du bruge det til at træne dig selv til et større bæger. Til større overskud, mindre stress og en bedre hverdag.

Video 36

Er der ikke så meget overskud og opgaver, der skal gøres? Så er det genialt at fokusere på det mest nødvendige. Kan du genkende, at det er skønt at kunne krydse en opgave af? Også selvom støvsugeren ikke nåede helt ud i hjørnerne.

Video 37

Kan du komme i tanke om et eksempel, hvor du har kigget ud gennem et lokumsrullerør og bagefter fundet ud af, at det gav dig et snævert udsyn? Og hvad har det med dit samarbejde at gøre?

Video 29

Andres tillid til dig holdes på plads af dit overskud. Ligesom plastik-posen her holder vandet på plads. Men når du møder ting, der stikker hul i dit overskud, siver andres tillid til dig langsomt ud, og trygheden er væk.

Video 33

Hvad sker der med dig, når andre er ude med riven? Og hvad sker der med dem … og med jeres samarbejde? Hvorfor sker det?

Video 34

Hvad hvis dit overskud var et computerspil? Og der ikke var nogle regler? Ting skete bare … Ville du så føle, du havde en chance for at vinde? Sådan har de fleste det med deres overskud. Vi gambler og tager, hvad der kommer.

Video 26

Ville du vælge skruetrækkeren, hvis du skulle lave en reol? Nej, vel? Du ville snuppe det nyeste værktøj beregnet til at skrue – nemlig skruemaskinen. Hvorfor vælger du så oftest det ældste og mindst effektive værktøj til at arbejde med dit overskud?

Video 27

Forestil dig, at salgschefen møder op i beskidt kedeldragt. Eller at den nye murer møder op på bygge-pladsen i Armani jakkesæt. Det ville bringe deres troværdighed i fare. Og det er præcis det, du kan komme til at gøre, hvis du ikke har styr på overskuddet

Video 28

Tænk, hvis du havde et lille ikon på håndleddet, der viste, hvor meget overskud du havde tilbage. Så kunne du lige tjekke; “Åh åh, der er ikke nok overskud til mødet i eftermiddag. Jeg må lige lade mig op.” Det ville være smart, ikke? … Det gør din krop allerede

Video 23

En chef opdagede at hendes budskab blev inficeret og ødelagt af hendes overskud, uden hun vidste det. Hør hvordan hun fik succes med at vende folk fra skepsis til begejstring alene ved hjælp af sit overskud.

Video 24

Det var ikke de andres hørelse eller hukommelse, det var galt med. Det var hans overskud. Da han trænede sit overskud, begyndte med-arbejderne at huske. For nu kunne de høre ordene og reagerede. Det var fantastisk for bundlinjen, og det sparede firmaet for masser af tid.

Video 25

Du træner musklerne, når du vil være fit eller stærk. Men træner du dit overskud? Neej, det kommer nok af sig selv… Det er jo det samme, som hvis du stillede dig foran spejlet hver morgen og håbede på, at der var kommet flere muskler. Håndvægt eller håb. Hvad tror du mest på?

Video 20

En ung kvinde forstod pludselig angsten. At de brandfarlige fysiske signaler fortalte hende noget brugbart. Og via overskuddet lærte hun at lytte og lavede en genial to-do liste. Måske kan du lære noget af hendes erfaringer?

Video 21

Tænd lyset, så du kan se, at overskuddet er røget. Så du kan se, at overskuddet har defineret en ramme … som du bare kan skubbe til. Så forsvinder den faktisk. Men ligesom denne kunde, skal du kunne se det først. Bliv inspireret til at tænde dit eget lys.

Video 22

Pludselig gik det op for hende. Jamen det er jo sådan, jeg gør. Jeg råber jo af familien. Og hun kunne næsten mærke, hvor ubehageligt det måtte være for dem. Og det fik hende til at huske noget meget værre …

Video 17

Frustrationen tændte en gnist i denne leder, så han råbte af sine medarbejdere. Hør hvad det gjorde ved ham. Hvad det fik ham til at huske, og hvordan han så reagerede …

Video 18

Du havde besluttet, hvordan du ville håndtere dette møde, men pludselig gør du noget andet. Noget sker, der bringer gamle tanker og kendte følelser frem. Din irritation og dit hævede toneleje fortryder du hurtigt … Hør hvordan du kan undgå det.

Video 19

En kvinde med stress fandt metoden til at kunne, da hun arbejdede med sit overskud. Er der ting, du ikke kan, ikke orker og kan tage dig sammen til? Så kan du måske bruge hendes metode?