O Sense® video blog

camera-1845280_1920

Denne video blog er lavet for at bringe fortællinger fra O Sense® direkte ud til dig. Der kommer en ny video hver uge. Du kan abonnere på videoerne, så du får dem direkte i indbakken hver uge sammen med en artikel om ugens emne – klik her. Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse og håber, videoerne kan inspirere dig.

Video 37

Det er noget af det mest spændende, men også noget af det, vi kan skændes om, slås om og bekrige hinanden på grund af. For der findes ikke en urørt virkelighed i menneskenes verden. LÆS ugens artikel her

Video 34

Mange gange er vi så fokuserede på de mål, vi har sat os, at vi ikke er til stede i nuet. Hver gang vi har nået et mål, skynder vi os at sætte et par nye i stedet. Og hvad gør det ved dig og ved dit overskud? Ja, det punkterer begge dele. LÆS ugens artikel her

Video 35

Kan du mærke, når der er flimmer i kommunikationen? Når andres toneleje, ansigtsudtryk og kropssprog ikke passer sammen. Og kan du mærke, hvis du selv siger nogle andre ord, end dem du har mest lyst til at sige? Hvis du er ternet ninja indeni og butler udenpå. LÆS ugens artikel her

Video 36

Hvorfor i alverden skulle du bruge tid på at anerkende dig selv og alle andre for selv den mindste ting? Fordi det giver meget mere overskud at vende den irriterede attitude på hovedet. LÆS ugens artikel her

Video 31

Kommer du til at klippe en relation over, fordi du ikke har styr på dit overskud? Eller har du prøvet, når andre pludselig ‘har glemt’ eller ‘ikke genkender’ dig? Så ved du, at det er, som at få en spand iskoldt vand i hovedet. LÆS ugens artikel her

Video 32

Min påstand er, at det er dig, der sætter de allerfleste forhindringer op for dig selv. Specielt når det er opgaver, du ikke er vild med. Læs i artiklen hvilken forskel det har gjort for mig at opdage det. LÆS ugens artikel her

Video 33

Det geniale ved spejlinger er, at de kan bruges til at gøre folk opmærksomme på, når de mister overskud. Når de gør en ting og tror, de gør noget andet. Forestil dig lige, hvor genialt det ville være, hvis andre fortalte dig, når du gjorde det? For det gør du. LÆS ugens artikel her

Video 23

Når et af dine ønsker går i opfyldelse… når noget lykkes… når andre roser dig… hvor lang tid er du så glad? Hvor lang tid kan du mærke overskuddet og glæden fylde din krop? En time? En dag? Og ved du, hvorfor du så hurtigt holder op med at registrere det? LÆS ugens artikel her

Video 24

Hvad nu hvis din fortid ikke er noget du forlader? Og din fremtid ikke er noget, du går ind i? Hvis du vipper din tidslinje, så den ikke er vandret men i stedet lodret, bærer du begge dele med dig hele tiden. Det har klare fordele for dig og dit overskud. LÆS ugens artikel her

Video 25

At gå rundt og bekymre dig om noget, er nok det mest effektive du overhovedet kan gøre. Det har en lynhurtig og vedvarende effekt på dit personlige overskud og på dit fysiske velvære. Og alligevel er det ikke sikkert, at du har lyst til at byde bekymringerne velkommen i din hverdag. Lyder det selvmodsigende? LÆS ugens artikel her

Video 20

Vidste du, at du kan bruge dit overskud i stedet for et sikkerhedsnet? Eller rettere så kan masser af overskud sørge for, at du ikke har behov for et sikkerhedsnet. Hvis du altså tør at træde nye veje kun hjulpet på vej af dit eget overskud.

Video 21

Man skulle tro, at solar plexus reagerede ens hos alle mennesker. Men det er meget forskelligt, hvad der rammer os lige der. Forskelligt, hvad der kan tage pusten fra os og få os til at knække sammen. Er du opmærksom på denne forskellighed? LÆS ugens artikel her

Video 22

Vil du gerne kunne se dig selv? Så er det ikke nok at kigge ind i spejlet. Næh, så skal du have overskud til at lytte. For det er gennem andre folks udsagn og oplevelser af dig, at du får en chance for at se et glimt af dig selv. LÆS ugens artikel her

Video 17

Og den afslører det for resten af verden … en af de andre siger noget idiotisk. Du kigger over på hende overfor dig. Du ved, at hun tænker det samme. Men ved du, at alle andre kan se, at dit overskud lige forsvandt et øjeblik?

Video 18

Vil du gerne hjælpe andre? Så skal du måske til at lytte på en anden måde. For er du klar over, at når andre reagerer på en måde – som for dig er fuldstændig urimelig – så kan det være et fortvivlet råb om hjælp?

LÆS ugens artikel her

Video 19

Vil du gerne føle dig sikker i din sag? Så sørg for at have masser af overskud. For overskuddet hjælper dig med at registrere, hvordan du har det. Og husk så at lytte til dine egne registreringer. Du kan nemlig ikke altid bruge andre folks fornemmelser. De passer ikke automatisk til dig, fordi de passer til dem. LÆS ugens artikel her

Video 14

Lyde har en evne til at trænge ind og effektivt underminere vores overskud og vores evne til at koncentrere os. Nogle gange levner lydene os ikke plads til at være. Og det er vigtigt at tage alvorligt – også selvom du selv kan lukke lyden ude.

Video 15

Du er spærret inde i dig selv med alle dine tanker og bekymringer. Hvordan skaber du glæde i stedet for bebrejdelse og bekymring? Hvordan gør du din selvsnak til verdens bedste supporter, der altid støtter og bakker op? Og er du klar over, hvor langt det kan føre dig?

LÆS ugens artikel her

Video 16

Kan du se viseren på dit indre barometer? Se, hvor peger den hen? Og vil du gerne have et værktøj til at styre dens retning? Så den oftere peger på overskud og godt humør? Forestil dig lige, hvilken forskel det ville kunne gøre for dig.

LÆS ugens artikel her

Video 11

Når jeg læner mig til bage i stolen og tier. Er det så, fordi jeg er enig? Eller tænker jeg, hold nu kæft en idiot? Det er bitte små fysiske signaler, der røber, hvad der sker i vores tanker. Kan du se forskel på dem? Og hvad kan du ellers gøre?

Video 12

Er du en af dem, der kun føjer folk, du kender i virkeligheden, til dit netværk? Eller er du en, der nyder at stikke hovedet ind i andres virkelighed og blive klogere. Lytte til alle de meninger, der findes. Spejle dig op imod folks oplevelser af dig og lære om dig selv og andre.

Video 13

Nogen har fjernet proppen, så dit overskud render ud i hastigt tempo. Kender du den fornemmelse? Så vil du sikkert gerne vide, at du render rundt med proppen i din lomme. Og at det bare er at række ud efter den og sætte den i. Så bliver overskuddet der, hvor det gør mest gavn – nemlig i dig.

Video 8

Vidste du, at du hver eneste dag går rundt og praktiserer noget, som de fleste regeringer over hele verden gerne ville kunne gøre dig efter? Du har nemlig lært at spamme næsten alle de signaler, som din krop konstant sender til dig.

Video 9

Hvis du ikke er så vild med online møder som fysiske møder, er det fordi, der er en helt naturlig årsag. Din krop og dermed dit overskud har det, som om de bliver påtvunget en snærende spændetrøje.

Video 10

Du kan måle dit overskud via din generøsitet. Er der langt mellem likes og komplimenter, er det fordi dit overskud er lavt. Hvad ville der ske, hvis du ikke lod overskuddet bestemme? Ja, så kunne du vælge at skabe overskud til dig selv og alle andre.

Video 5

Det perspektiv, du har på alting, er fastsat af dit overskud. Men heldigvis kan du selv lære at ændre på dit overskud og dermed se verden fra et helt nyt perspektiv. Hør hvad det kan medføre i den virkelige verden.

Video 6

Har du oplevet, at få en på kassen rent verbalt? At andre har skåret rammerne så skarpt til, at der ikke er plads til dig? Så kan du her se et eksempel på, hvordan sådan nogle kasser kan virke.

Video 7

Vidste du, at din indre bartender smuglytter til alle dine tanker? Ja, han tolker faktisk dit overskud og de tanker, det skaber. Og så mixer han en tilsvarende kemisk cocktail og sender den ud til alle dine 50 millioner celler. Derfor er det en god ide at være opmærksom på, hvilke cocktails du bestiller.

Video 2

Bliver du også ramt af træningstræthed? Tænker du … åhhh nej, ikke mere, jeg skal træne og gøre. Så forstår jeg dig fuldt ud. Jeg kan også blive ramt af træningstræthed i forhold til mit overskud. Men det er ligesom, hvis du satte dig i din bil uden at dreje tændingen. Du kommer ingen vegne.

Video 3

Hvordan i alverden kan de klare alt det? Tænker du nogle gange sådan om andre? Så får du her et fif. Der findes et uudtømmeligt hav af tanker. Og din opmærksomhed fungerer som et spotlight. Det, du lyser på, fylder hele din horisont. Det, du ikke lyser på, forsvinder i mørket.

Video 4

Forestil dig, at dit overskud er væk. Og du derfor er lukket inde i en lille mørk konservesdåse, hvor du næsten ikke kan få vejret. Så kan du faktisk bruge dit overskud som dåseåbner. Men husk at have den med dig i lommen, så du kan få den frem i en fart.

Video 50

Nogle gange bliver dit overskud punkteret. Andre gange får du masser af det. Det er fordi, dit overskud er afhængig af den kontekst, du befinder dig i. Så det kan betale sig for dig at lægge mærke til hvilken kontekst, der gør hvad for lige netop DIG.

Video 51

Behovet for at forskanse sig bag en mur, når der ikke er så meget overskud, er naturligt og sundt. Men samtidig kan forskansningen forhindre dig i at registrere, hvordan du har det med dig selv – og med andre. Og nogle gange er det på ingen måde sundt. Jeg brød sammen af det.

Video 1

Alle elsker en vinder. Men hvordan få du jackpot med din kommunikation? Og kan du bruge dit overskud til det? Ja, i høj grad. For at få succes, skal du være troværdig. For at være troværdig, skal du kunne mærke, hvad der er vigtigt for dig. Det hjælper overskuddet dig med.

Video 47

PAS PÅ. Mister du overskuddet under et møde, kan du helt fysisk opleve, at dit fundament forsvinder. Du er på dybt vand og er ved at drukne. Så tager dit overlevelses-instinkt over. Og det kan gøre, at det gode samarbejdet aldrig kommer op til overfladen igen.

Video 48

Har du prøvet at beslutte dig for noget – og opdage, at det var en fejl? Selvom ting lyder gode, behøver de ikke være gode for lige netop dig. Hvordan kan du opdage, om noget er rigtigt for dig? Og hvordan kan din krop hjælpe dig?

Video 49

Er det naturligt for dig at smøre dine maskiner? Men det er ikke kun dine maskiner, der skal vedligeholdes og smøres for at fungere optimalt. Det skal dit overskud også. Ellers risikerer du grus i maskineriet, når du samarbejder – både når det er med dig selv, og når det er med andre.

Video 44

Dine tanker har betydning for, hvordan dine celler arbejder. Dine tanker er afgørende for, hvor gode dine celler er til at kommunikere med hinanden. Så hvis du arbejder med dine tanker, styrker du dine celler og din sundhed.

Video 45

Når du registrerer et umiddelbart nej til andres forslag, så aktiverer du fjernbetjeningen til dit indre rullegardin. Så er det faktisk slut med at høre efter. Og det er sjældent den bedste vej til at skabe et frugtbart samarbejde.

Video 46

Hvad gør du, hvis der er hul i benzintanken på din bil? Ja, du kører den til mekanikeren og får ordnet den. Og hvad gør du, hvis dit overskud er punkteret? Knokler for at fylde mere og mere overskud på dig selv? Selvom du kan mærke, at det render ligeså hurtigt ud igen.

Video 41

Er du ikke tynd nok? Ikke god nok? Ikke hurtig nok? Bare ikke nok? Hver gang, du tænker sådan, slår du bunden ud af dit overskud. Hver gang skubber du stoltheden og glæden ved at være dig lige lidt længere væk, så du ikke kan nå nogle af dem.

Video 42

Er det mon dværge, der slår knuder på din hjerne, når du har hovedpine? Eller er det dit overskud, der har bestilt en kemisk cocktail for at fortælle dig noget? Og kan man lære sig selv at bestille en anden kemisk cocktail, som formindsker hovedpinen?

Video 43

Nej, du kan ikke mærke eller registrere noget, der ikke passer præcis til dig. Lær at lytte til dig selv og find ud af, hvordan du bedst reagerer på det, du mærker, så du ikke punkterer dit overskud.