O Sense® video blog

camera-1845280_1920

Denne video blog er lavet for at bringe fortællinger fra O Sense® direkte ud til dig. Der kommer en ny video hver uge. Du kan abonnere på videoerne, så du får dem direkte i indbakken hver uge sammen med en artikel om ugens emne – klik her. Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse og håber, videoerne kan inspirere dig.

Video 2

Bliver du også ramt af træningstræthed? Tænker du … åhhh nej, ikke mere, jeg skal træne og gøre. Så forstår jeg dig fuldt ud. Jeg kan også blive ramt af træningstræthed i forhold til mit overskud. Men det er ligesom, hvis du satte dig i din bil uden at dreje tændingen. Du kommer ingen vegne.

Video 3

Hvordan i alverden kan de klare alt det? Tænker du nogle gange sådan om andre? Så får du her et fif. Der findes et uudtømmeligt hav af tanker. Og din opmærksomhed fungerer som et spotlight. Det, du lyser på, fylder hele din horisont. Det, du ikke lyser på, forsvinder i mørket.

Video 50

Nogle gange bliver dit overskud punkteret. Andre gange får du masser af det. Det er fordi, dit overskud er afhængig af den kontekst, du befinder dig i. Så det kan betale sig for dig at lægge mærke til hvilken kontekst, der gør hvad for lige netop DIG.

Video 51

Behovet for at forskanse sig bag en mur, når der ikke er så meget overskud, er naturligt og sundt. Men samtidig kan forskansningen forhindre dig i at registrere, hvordan du har det med dig selv – og med andre. Og nogle gange er det på ingen måde sundt. Jeg brød sammen af det.

Video 1

Alle elsker en vinder. Men hvordan få du jackpot med din kommunikation? Og kan du bruge dit overskud til det? Ja, i høj grad. For at få succes, skal du være troværdig. For at være troværdig, skal du kunne mærke, hvad der er vigtigt for dig. Det hjælper overskuddet dig med.

Video 47

PAS PÅ. Mister du overskuddet under et møde, kan du helt fysisk opleve, at dit fundament forsvinder. Du er på dybt vand og er ved at drukne. Så tager dit overlevelses-instinkt over. Og det kan gøre, at det gode samarbejdet aldrig kommer op til overfladen igen.

Video 48

Har du prøvet at beslutte dig for noget – og opdage, at det var en fejl? Selvom ting lyder gode, behøver de ikke være gode for lige netop dig. Hvordan kan du opdage, om noget er rigtigt for dig? Og hvordan kan din krop hjælpe dig?

Video 49

Er det naturligt for dig at smøre dine maskiner? Men det er ikke kun dine maskiner, der skal vedligeholdes og smøres for at fungere optimalt. Det skal dit overskud også. Ellers risikerer du grus i maskineriet, når du samarbejder – både når det er med dig selv, og når det er med andre.

Video 44

Dine tanker har betydning for, hvordan dine celler arbejder. Dine tanker er afgørende for, hvor gode dine celler er til at kommunikere med hinanden. Så hvis du arbejder med dine tanker, styrker du dine celler og din sundhed.

Video 45

Når du registrerer et umiddelbart nej til andres forslag, så aktiverer du fjernbetjeningen til dit indre rullegardin. Så er det faktisk slut med at høre efter. Og det er sjældent den bedste vej til at skabe et frugtbart samarbejde.

Video 46

Hvad gør du, hvis der er hul i benzintanken på din bil? Ja, du kører den til mekanikeren og får ordnet den. Og hvad gør du, hvis dit overskud er punkteret? Knokler for at fylde mere og mere overskud på dig selv? Selvom du kan mærke, at det render ligeså hurtigt ud igen.

Video 41

Er du ikke tynd nok? Ikke god nok? Ikke hurtig nok? Bare ikke nok? Hver gang, du tænker sådan, slår du bunden ud af dit overskud. Hver gang skubber du stoltheden og glæden ved at være dig lige lidt længere væk, så du ikke kan nå nogle af dem.

Video 42

Er det mon dværge, der slår knuder på din hjerne, når du har hovedpine? Eller er det dit overskud, der har bestilt en kemisk cocktail for at fortælle dig noget? Og kan man lære sig selv at bestille en anden kemisk cocktail, som formindsker hovedpinen?

Video 43

Nej, du kan ikke mærke eller registrere noget, der ikke passer præcis til dig. Lær at lytte til dig selv og find ud af, hvordan du bedst reagerer på det, du mærker, så du ikke punkterer dit overskud.

Video 38

Hvad hvis du ikke vidste, hvordan du skulle købe ind? Og skulle nøjes med de kedelige rester i køleskabet? Så ville du være flad, uden energi og ikke særlig brugbar for nogen. Det er præcis det samme med dit overskud.

Video 39

Din hjerne gemmer hver dag på alle mulige ting, som du ikke kan forstå eller som har irriteret dig. Præcis som på din telefon aflader det dit batteri. Det bruger dit overskud, så du bliver hurtigere træt og irriteret.

Video 40

Du ville ikke spise det, du hader. Så hvorfor bliver du så ved med at tænke på det, der irriterer dig, som du ikke kan gøre noget ved? Hvorfor går du rundt og bekymrer dig om fremtiden, når du ikke kan spå?

Video 35

Kan du mærke, når dit bæger er fyldt? Så kan du bruge det til at træne dig selv til et større bæger. Til større overskud, mindre stress og en bedre hverdag.

Video 36

Er der ikke så meget overskud og opgaver, der skal gøres? Så er det genialt at fokusere på det mest nødvendige. Kan du genkende, at det er skønt at kunne krydse en opgave af? Også selvom støvsugeren ikke nåede helt ud i hjørnerne.

Video 37

Kan du komme i tanke om et eksempel, hvor du har kigget ud gennem et lokumsrullerør og bagefter fundet ud af, at det gav dig et snævert udsyn? Og hvad har det med dit samarbejde at gøre?

Video 29

Andres tillid til dig holdes på plads af dit overskud. Ligesom plastik-posen her holder vandet på plads. Men når du møder ting, der stikker hul i dit overskud, siver andres tillid til dig langsomt ud, og trygheden er væk.

Video 33

Hvad sker der med dig, når andre er ude med riven? Og hvad sker der med dem … og med jeres samarbejde? Hvorfor sker det?

Video 34

Hvad hvis dit overskud var et computerspil? Og der ikke var nogle regler? Ting skete bare … Ville du så føle, du havde en chance for at vinde? Sådan har de fleste det med deres overskud. Vi gambler og tager, hvad der kommer.

Video 26

Ville du vælge skruetrækkeren, hvis du skulle lave en reol? Nej, vel? Du ville snuppe det nyeste værktøj beregnet til at skrue – nemlig skruemaskinen. Hvorfor vælger du så oftest det ældste og mindst effektive værktøj til at arbejde med dit overskud?

Video 27

Forestil dig, at salgschefen møder op i beskidt kedeldragt. Eller at den nye murer møder op på bygge-pladsen i Armani jakkesæt. Det ville bringe deres troværdighed i fare. Og det er præcis det, du kan komme til at gøre, hvis du ikke har styr på overskuddet

Video 28

Tænk, hvis du havde et lille ikon på håndleddet, der viste, hvor meget overskud du havde tilbage. Så kunne du lige tjekke; “Åh åh, der er ikke nok overskud til mødet i eftermiddag. Jeg må lige lade mig op.” Det ville være smart, ikke? … Det gør din krop allerede

Video 23

En chef opdagede at hendes budskab blev inficeret og ødelagt af hendes overskud, uden hun vidste det. Hør hvordan hun fik succes med at vende folk fra skepsis til begejstring alene ved hjælp af sit overskud.

Video 24

Det var ikke de andres hørelse eller hukommelse, det var galt med. Det var hans overskud. Da han trænede sit overskud, begyndte med-arbejderne at huske. For nu kunne de høre ordene og reagerede. Det var fantastisk for bundlinjen, og det sparede firmaet for masser af tid.

Video 25

Du træner musklerne, når du vil være fit eller stærk. Men træner du dit overskud? Neej, det kommer nok af sig selv… Det er jo det samme, som hvis du stillede dig foran spejlet hver morgen og håbede på, at der var kommet flere muskler. Håndvægt eller håb. Hvad tror du mest på?

Video 20

En ung kvinde forstod pludselig angsten. At de brandfarlige fysiske signaler fortalte hende noget brugbart. Og via overskuddet lærte hun at lytte og lavede en genial to-do liste. Måske kan du lære noget af hendes erfaringer?

Video 21

Tænd lyset, så du kan se, at overskuddet er røget. Så du kan se, at overskuddet har defineret en ramme … som du bare kan skubbe til. Så forsvinder den faktisk. Men ligesom denne kunde, skal du kunne se det først. Bliv inspireret til at tænde dit eget lys.

Video 22

Pludselig gik det op for hende. Jamen det er jo sådan, jeg gør. Jeg råber jo af familien. Og hun kunne næsten mærke, hvor ubehageligt det måtte være for dem. Og det fik hende til at huske noget meget værre …

Video 17

Frustrationen tændte en gnist i denne leder, så han råbte af sine medarbejdere. Hør hvad det gjorde ved ham. Hvad det fik ham til at huske, og hvordan han så reagerede …

Video 18

Du havde besluttet, hvordan du ville håndtere dette møde, men pludselig gør du noget andet. Noget sker, der bringer gamle tanker og kendte følelser frem. Din irritation og dit hævede toneleje fortryder du hurtigt … Hør hvordan du kan undgå det.

Video 19

En kvinde med stress fandt metoden til at kunne, da hun arbejdede med sit overskud. Er der ting, du ikke kan, ikke orker og kan tage dig sammen til? Så kan du måske bruge hendes metode?

Video 14

Du har lyst til at udbryde et højlydt; Åhhh mor. Du kan mærke, at ALT overskuddet er ved at forsvinde fra dig, og du skal lige til at reagere. Men du gør det ikke. Hvorfor? Se og hør, hvad en af mine kunder gjorde i stedet.

Video 15

Hør om håndværkeren, der pludselig kunne se sine svendes overskud. Kunne tale til dem i forhold til deres overskud og fik givet dem overskud. Du kan meget mere, når du kan se folks overskud. Hør hvordan det opleves.

Video 16

Hør om koordinatoren, der var irriteret over kollegaernes lige-gyldighed og manglende entu-siasme. Lige indtil hun opdagede, at det var HENDE selv, der havde opført sig sådan. Og at HENDES opførsel havde smittet de andre. Hør, hvordan hun reagerede …

Video 11

TAK. Du fik øje på og troede på sider af mig, som jeg ikke engang selv havde set. Det er på grund af dig, at jeg har og har haft så godt et liv. Denne besked modtog jeg fra en australsk fyr, der boede hos mig i to måneder for 37 år siden. Husk at fortælle andre det, du ser og sætter pris på. Det giver overskud.

Video 12

Hjernen styrer den måde kroppens celler opfører sig på, siger Bruce Lipton PH.D. i cellebiologi. Og dit overskud styrer den måde, du tænker og opfatter på. Derfor er det vigtigt både for dit overskud og din krop, at du taler til dine celler. For det gøre en målbar forskel for din sundhed.

Video 13

Vidste du, at dit overskud accelererer? Det vil sige, at begynder du først at miste overskuddet, så ryger det hurtigere og hurtigere ud af dig. Men heldigvis kan du skifte spor, så du får overskud i stedet for at miste det. Og den bevægelse accelererer også, så du lynhurtigt kan blive fyldt med overskud.

Video 8

Mennesker kan forestille sig hvad som helst om ting, der ikke er sket. Dine forestillinger kan hive al dit overskuddet ud – eller det kan fylde dig med overskud. Men det er dig, der bestemmer, hvad du forestiller dig. Se med her.

Video 9

Oplever du, at nogle rammer tager dit overskud? Det kan være i forbindelse med arbejdet, en speciel opgave eller andet. Har du overvejet, om rammerne kunne ændres, så du kan udføre opgaverne uden at miste overskuddet? Det er også overskuds-arbejde. Hør mere her.

Video 10

Kender du det, at du på et split-sekund kan gå fra at være i flow til at være vred og irriteret? At dine tanker og følelser bliver negative og spreder sig som en virus? Selvom du har en følelse af, at du ikke kan styre- eller påvirke det, skal du vide at det kan du.

Video 5

Kender du det, at du skal noget, som du slet ikke har lyst til? Måske er det noget, som du skal om nogle dage – eller noget som du ved, du skal gøre i dag. Og har du lagt mærke til hvor meget tid og overskud, du bruger på at tænke på det? På ikke at orke.

Video 6

Når tvivlen opsluger dig. Når overskuddet HAR forladt dig. Så ser du dig selv som en fiasko. Men du kan ikke forandre dig på et split-sekund. Det er bare dit overskud, der er røget … og det kan tage ALT DET, du opfatter dig selv som, med sig.

Video 7

Kender du også til, at tiden bare løber afsted, så du nærmest snubler til sidst? ”Endnu en time er gået … aaargh! Jeg har ikke tid nok.” Tidsbegrebet er en af de store syndere til at punktere dit overskud, men jeg kan trøste dig med, at du HAR tid nok.

Video 2

Har du strammet dit respekterende reb så hårdt, at dit hjerte er blevet til en knude? Ofte kommer vi til det, fordi andre ikke ser det samme som os. Men hvad kan de andre se? Og er det en gyldig årsag til, at din hjertesag går i hårknude?

Video 3

Har du prøvet at føle dig beskyldt for noget, du slet ikke ved, hvad drejer sig om? Netop fordi sådan en beskyldning kommer helt ud af det blå, kan den ramme særlig hårdt, hvis man ikke når at gribe sig selv. Heldigvis er det muligt.

Video 4

Når andre støjer, og du gerne vil lave om på dem. Så kan du se om bag det, de siger. Forstå, at de ikke har ret meget overskud og derfor er frustrerede og får ondt i hovedet. Hvis du har overskud nok til at ændre DIN adfærd i stedet for at lave om på dem. Så er du blevet en menneskelig hovedpinepille. Og virkningen er omgående og tydelig.

Video 51

Det er gavnligt at forestille sig noget, når overskuddet skal op. Men er det en løgn? Det spørger folk mig ind i mellem om. Måske er det for dig, men jeg opfatter dem ikke sådan. Hør hvorfor og hvordan du kan skabe overskud ved at forestille dig noget.

Video 52

Har du undret dig over, hvorfor det ALTID er DIG, der flytter dig? Oplever du det dybt urimeligt, at ingen andre flytter sig for dig? Og nu må verden snart se det urimelige i det… Så skal du bare blive stående.

Video 1

Har du længtes efter anerkendelse af den, du er inderst inde? Og har du søgt denne anerkendelse ved at gøre, som du troede, de andre ønskede? Så ved du, at alt du får, kun er et stænk på overfladen, som aldrig rammer der, hvor der er behov. Find modet og vis os, hvad der er nedenunder.

Video 48

Ofte når vi tænker på overskud, higer vi efter at skabe så meget som overhovedet muligt. Hele tiden. Men det vigtigste er, at du lærer at lytte til dig selv, så du kan stoppe overforbruget af dit overskud. Hvis du ikke passer på det, du har, får du aldrig nok til at være åben.

Video 49

Oftest tænker vi på tanker, som noget vi bare går og tænker. Men vær lige opmærksom på, at din indre bartender omdanner alle dine tanker til kemiske cocktails. Og at dine celler forstår disse cocktails som en ordre på cellesprog. Så vi kan se på dit kropssprog og høre på dit toneleje, hvad du tænker.

Video 50

Møder du mennesker med mange meninger? Og har du oplevet, når de rammer dig i solar plexus og punkterer dit overskud? Det kan du undgå ved at forberede dig selv og dit overskud med respekt og rummelighed. Det føles sejrrigt og sindssygt berigende.